FCC Putten

De club is in 1983 opgericht. De baan is een paar maal van plaats en vorm gewijzigd. Dit had alles te maken met de ontwikkeling van de sport. In de beginjaren werd over kleine bulten en platte bochten gestreden om de winst. Door de ontwikkeling van de techniek van fiets en rijders zijn de bulten in de baan steeds hoger en langer geworden. Sinds 2008 is BMX een Olympische sport geworden. De Olympische “supercross” banen zijn echter alleen geschikt voor zeer ervaren rijders boven de 15 jaar.

Begin 2012 is onze baan aangepast aan de normen van vandaag de dag; dit is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Putten, het stimuleringsfonds van de Rabobank en meerdere plaatselijke ondernemers. We beschikken nu over een baan waar voldoende uitdagingen in zitten voor zowel jong als oud, ervaren of onervaren (met o.a. een “pro-sectie” voor gevorderde rijders).

Onze club is de afgelopen jaren flink gegroeid. De club telt nu ongeveer 80 leden, in leeftijd variërend van 4 tot 40 jaar. Dit betekent ook dat we tegen de maximale groepsgroottes aan lopen.

Er wordt deelgenomen aan verschillende wedstrijden van de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie).  Op zaterdagen in het voor- en najaar worden 8 regiowedstrijden georganiseerd met clubs uit oa. Nijkerk, Nunspeet, Apeldoorn en Kootwijkerkroek. Daarnaast kan je meedoen aan Provinciale kampioenschappen en het Nederlands Kampioenschap van de NFF. Alle NFF wedstrijden worden gereden in het clubtenue van FCC Putten.
FCC Putten is tevens lid van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Zodoende kan je ook meedoen met KNWU wedstrijden (mits je beschikt over een licentie) en je kwalificeren voor het NK, EK en WK.
Kun je de gezochte informatie niet vinden op de site stuur dan je vraag naar: info@fccputten.nl .

E-mailen
Map
Info
Instagram